Høysesong for varmepumpe er i gang nå i november når vinteren nærmer seg med stormskritt. Da er det kanskje på tide å skaffe seg en varmepumpe før gradestokken synker enda mer.

Varmepumper kjøpes året rundt ettersom de kan både brukes når man ønsker det varmt og kaldt. Likevel ser man at varmepumpesalget øker når høst og vinteren nærmer seg. At det blir utålelig varmt ute er jo ikke det vi sliter mest med her i Norge, selv om vi opplever enkelte fantastiske, varme sommere. Dette er nok noe av grunnen til at mange venter til høsten med å kjøpe en varmepumpe, når det blir kaldt og guffent ute og man ønsker et varmt inneklima. Hvilken årstid man kjøper en varmepumpe på er heller ikke det viktigste, men at man faktisk skaffer seg en varmepumpe.

Spar penger med gode tilbud

Det positive med å skaffe seg en varmepumpe på høsten er at man finner mange gode tilbud – i hvert fall hos den rette forhandler. Ikke gå utelukkende på pris, men finn en varmepumpe i god kvalitet og deretter forhandle om prisen. Gjennom å bruke en anbudstjeneste kan du raskt og enkelt innhente flere gode tilbud slik at du sikrer både den beste varmepumpen og til den beste prisen.

Ettersom en varmepumpe kan brukes året rundt, bør du kjøpe når du finner en god pris. Ved å sammenligne flere tilbud for modeller som passer til din bolig og dekker dine behov, finner du raskt et tilbud du ikke kan takke nei til.

Bruk litt tid

Ikke velg første og beste varmepumpe du kommer over. Les gjennom forskjellige tilbud for å sikre at det er kvalitet på varmepumpen. Husk også å sjekke installasjonskostnader dersom dette ikke er inkludert, eventuelt også tilleggsutstyr og hva en serviceavtale vil koste. Når du skal sammenligne ulike tilbud bør du sammenligne totalprisen. Det hjelper lite om varmepumpen er billig, om installasjonen koster mye. Tilsvarende om serviceavtalen koster deg masse, for denne bør du faktisk ha.

Etter at du har fått flere gode tilbud, kan du få de beste leverandørene til å komme på befaring så de kan gi deg råd på hvilken varmepumpemodell som passer best ditt hus og nøyaktig hvor mye det kommer til å koste. Det kan nemlig være noe vanskelig å estimere den faktiske prisen før de har sett hvor varmepumpen skal plasseres og størrelsen på boligen.